+36 20 551 1013 1133 Hegedűs Gyula utca 92.

Mi is az a Ristretto, mit kell tudni róla

Számtalan kávéfajta közül választhatunk! Kinek melyik a szimpatikus, milyen íz világ áll hozzá a legközelebb? Erős, karakteres, vagy selymes, lágyabb, hideg, vagy meleg, számtalan lehetőség közül választhatunk.

 

A kávé eredete

Brazíliában termesztik, a világon, a legtöbb kávét. Persze számtalan termesztő létezik még, de nem ekkora mennyiségben, minőségben.

A kávé koffeintartalmának köszönhetően, sokan kedvelik, ezt az italt. Számos országban készítenek, különlegesebbnél különlegesebb ízű kávékat.

Tudtad, hogy Olaszország, a kávékultúra alapjainak a megteremtője?

Az espresso technika kitalálói. valamint nekik köszönhetjük a krémet, ami a kávék tetején található.

 

Milyen kávékülönlegességek vannak

Azt gondolom, estig lehetne sorolni őket, és elkészítésüket. Párat azért kiemelnék, és részleteznék.

Az első mindenképpen az Espresso lenne, hiszen ő a kiinduló pont. Őrölt kávéból készült, erős, krémes állagú, és körülbelül 30ml. Tehát, egy ütős intenzív ital.

Ristretto, elnevezésegy tipikus olasz ital, más néven, rövid espresso, amolyan íz bomba, a kávé legfinomabb része. Erős ízű, de kevés koffeint tartalmaz, így bátran fogyasztható bármelyik napszakban.

Cappuccino, ezt az italt azt gondolom, mindenki ismeri. Habosított tejjel készül, espressoval, és plusz tejhabbal. Remek, krémes állagú, közkedvelt kávé különlegesség.

Ahány ország, annyi szokás, és annyi kávékülönlegesség. A törökök kávéja, például, egészen más, mint amit mi fogyasztunk. Ők például vízben teszik fel főni, a cukorral együtt.

Még számtalan italt sorolhatnék fel, és részletezhetném, hiszen rengeteg fajtája van. Kis ismerkedés, a kávé italokkal, és rövid időn belül, mindenki megtalálja, a neki legmegfelelőbbet!

ristretto eredet kávékülönlegesség brazilia espresso

Ne maradj le kedvezményes tanfolyamainkról!

barexpert

});})(jQuery);