+36 20 551 1013 1133 Hegedűs Gyula utca 92.

Hallottál már a Cascaráról?

Szerintem sokan nem is hallottak még róla! Egyáltalán, eszik, vagy isszák, mi ez?! Te tudod, mi az a cascara? A következőkben tisztázzuk, hogy mi is ez, és honnan ered, mit kell tudni róla!?

 

Mi az a cascara

Másnéven kávégyümölcsnek hívják! Senkit ne tévesszen meg, nem kávéról van szó, ugyanakkor ez is koffein tartalmú! Az arabica cseresznye lehántolt, majd szárított, vagy kissé pörkölt héját használják fel, különleges teák készítéséhez. Teák! Gondoltad volna? 

Hiába kávéból készül, az íze egyáltalán nem hasonlít rá, inkább a teára emlékeztet. Az erős, jellegzetes kifejezett kávé ízt is elfelejthetjük, mert az íze inkább a gyümölcsteákra emlékeztet. Karakteres íze, a kissé savanykás gyümölcs mellett, fűszeres ízvilágot rejt. De, mint minden tea fajtánál, itt is fontos az elkészítése, mert a több féle készítési mód más ízeket is előcsalhat! A magas cukortartalomnak köszönhetően savanykás íze alig érzékelhető, ugyanakkor jellegzetes.

 

Honnan származik

Eredetileg Dél-Amerikából származik. Az ottani szegények, és a katonák használták fel elsősorban, így kapta a szegények kávéja elnevezést is. Ismertsége nem túl nagy. Talán hamarosan eljön „az ő ideje” is, a kávé mellett. Lassú fellendülését, egy Dél-amerikai baristának köszönheti, aki pár éve, egy verseny alkalmával, ezt használta fel, egyik alapanyagául. Mondanom sem kell, hogy a versenyt is ő nyerte meg!

 

A Cascara felhasználása

A tavaly nyári londoni élet egyik közkedvelt itala a hideg cascara tea volt. Persze, mindenkinek az ízlésétől függően, több féle formában is készíthetik.

Lehet hidegen, vagy melegen, de készíthetünk belőle, frissítő italt gyümölcslével, vagy alkohol hozzáadásával koktélt is. A határokat csak mi magunk szabhatjuk meg.

Az emésztésre, jótékony hatásaira már a gyógyszeripar is felfigyelt, és elkezdte hasznosítani.

Azt gondolom, légy kávé, vagy tearajongó, egy próbát mindenképpen megér, ez a különleges ital is!

kávé cascara kávégyümölcs cseresznye arabica

Ne maradj le kedvezményes tanfolyamainkról!

barexpert

});})(jQuery);