Szeretnék feliratkozni a hírleveletekre!

Kedvcsináló: 2015.02.13-as hobby barista képzésünkről

Fotó: Kedvcsináló: 2015.02.13-as hobby barista képzésünkről

Résztvevők száma: 4fő

Az e heti Hobby barista képzés igazán érdekesnek ígérkezett, hiszen a marketingeseken keresztül a kertészekig nagyon változatos volt a csapat összetétele, másrészt a Casino Mocca egyik különleges kávéjával is megismerkedtünk.

A hangulat egy kicsit feszült volt az elején, de amint mindenki kellemesen elhelyezkedett és elfogyasztotta az este első kávés italát, belefeledkezhettünk a kávé rejtelmes világába. Az este folyamán egy érdekes kérdés merült fel a kávé termesztésével kapcsolatban, mégpedig, hogy létezik-e transzgénikus kávéfajta, (szerencsére még nem), de kutatás és fejlesztés alatt álló tudományterület, főként a gyomnövény- és kártevő rezisztencia, továbbá a szárazság és a fagyás ellen folynak a kutatások.

Az elméleti rész alapos átbeszélése után, helyet kapott a cupping (kóstolás). Megkóstoltuk egy keveréket (blend), ami több robusta szemet tartalmaz, mint az átlag keverékek, és egy terület-szelektált (single origin) 100% arabica kávét. Majd ezt követte a creme brulee és mogyoró aromával dúsított 100% arabika keverékek. Ezt követően mindenki kellőképpen kiélhette kreativitását, hiszen következett az italok díszítése, ahol még valaki a saját tükörképét is megformázta egy cappuccino felszínén. ;)

Fotó 2: Kedvcsináló: 2015.02.13-as hobby barista képzésünkről

Szeretnék kérdéseket feltenni!
Hívjatok vissza!